HOME WHAT´S NEW COLLECTORS LINKS CONTACT

kaupungit

 Dragsfjärd

<< Edellinen _____ Seuraava >>

Björkboda Ölbryggeri
Meijerintie
Björkboda
Dragsfjärdin kunta (nyk. Kemiönsaaren kunta)

Aloittanut: n. 1857
Lopettanut: 1864

Historia:
Oluttehtaan perusti Dragsfjärdin Björkbodan ruukin maille omistaja Anders Gustaf Ramsay noin vuonna 1857. Varsinaisesti oluttehtaassa toimineista henkilöistä ei ole tietoa. Ramsay omisti myös Sunnanån oluttehtaan.
Ramsay ajautui konkurssiin vuonna 1863 ja oluttehtaan toiminta lopetettiin seuraavana vuonna, kun tiloihin asettui Meijeri (Björkboda Mejeri).
__________
1857 - 1864 Björkboda Ölbryggeri (Anders Gustaf Ramsay)

 

Kimito Bryggeri- och Bageri Aktiebolag
Skinnarvikintie
Sunnanå
Dragsfjärdin kunta (nyk. Kemiönsaaren kunta)

Aloittanut: n. 1857
Lopettanut: 1887

Historia:
Oluttehtaan perusti Dragsfjärdin Sunnanån ruukin maille omistaja Anders Gustaf Ramsay noin vuonna 1857. Varsinaisesti oluttehtaassa toimineista henkilöistä ei ole alkuvuosilta tietoa. Ramsay omisti myös Björkbodan oluttehtaan.

Ramsay ajautui konkurssiin vuonna 1863 ja ruukki kaikkinensa myytiin seuraavana vuonna. Oluttehdas saattoi jatkaa toimintaansa, sillä ainakin ruukin toimintaa jatkettiin.

Vuonna 1876 syyskuun 21. päivä kruununvouti Johan Erland Schmidt sai senaatin luvan perustaa oluttehtaan Dragsfjärdin Sunnanån ruukin maille. Yhtiökumppaneina olivat kauppias Carl August Skog ja merikapteeni W. Henriksson, joista isännöitsijänä toimi Skog. Yhtiön nimeksi tuli Kimito Bryggeri- och Bageri-Aktiebbolag (suom. Kemiön Panimo- ja Leipomo-Osakeyhtiö). Vuodesta 1877 isännöitsijänä toimi maanviljelijä Gustaf Berg. Tuotannossa oli Ruotsin sekä Baijerin olutta.
Viimeisenä isännöitsijänä ja omistajana, vuodesta 1886, toimi ruotsalaissyntyinen lehtori Otto Ferdinand Englund. Englund kuoli huhtikuussa 1887, jolloin oluen valmistuskin lopetettiin. Saman vuoden syyskuussa yhtiökokouksessa esitettiin yhtiön välitöntä purkamista ja niin tapahtuikin.
Sunnanån ja Björkbodan ruukkien etäisyys toisistaan oli noin 2 kilometriä.
__________
1857 - 1864 Sunnanå Ölbryggeri (Anders Gustaf Ramsay)
1876 - 1886 Kimito Bryggeri & Bageri Ab (Johan Erland Schmidt)
1886 - 1887 Kimito Bryggeri & Bageri Ab (Otto Ferdinand Englund)

<< Edellinen _____ Seuraava >>

kaupungit