HOME WHAT´S NEW COLLECTORS LINKS CONTACT

kaupungit

 Mustiala

<< Edellinen _____ Seuraava >>

Kuninkaankartanon Panimo
Mustialantie 105
31310 Mustiala
Tammelan kunta
[www]

Aloittanut: 1995
Lopettanut: 2017

Historia:
Panimon perusti Lassi Puupponen Mustialan maatalousalan oppilaitoksen yhteyteen vuonna 1995. Avajaisia vietettiin kesäkuun 12. päivä, jolloin itse panimon nimi Kuninkaankartanon Panimo julkaistiin.

Hämeen ammattokorkeakouluun (HAMK) kuuluvassa Mustialassa on annettu pienpanimokoulutusta ja siihen liittyvää opetusta vuodesta 1994. Toiminnan alkuvaiheessa keittokoko oli 30 litraa, mutta panimon avauduttua se nostettiin 220 litraan. Lisäksi tiloissa on kolme 440 litran pohjahiivakäymistankkia ja saman verran 350 litraisia pintahiivakäymistankkeja. Oluen vuosituotanto on vahtelee noin 9.000 litrasta noin 12.000 litraan. Vaikka tuotantomäärät ovat pieniä, panimolle hankittiin pullotuskone vuonna 1996.

Virallisina oluenpanijoina toimivat perustaja itse sekä Jouni Savolainen. Panimon ensiolut oli nimeltään Pehtoori ja muita tuotteita ovat Renki, Vouti ja Pikkupiika sekä lisäksi lukuisia tilaus-, juhla- ja kausioluita.


Panimon kiinteistö vuonna 2008.

Vuodesta 1997 panimolla on ollut oma ravintola Iso Piippu, joka sijaitsee panimon yläkerrassa.
Panimon läheisyydessä järjestetään kesäisin mm. rautakankikävelyn MM-kilpailut.

Hämeen Ammattikorkeakoulu luopui oluenpanokoulutuksesta Mustialan yksikössä vuoden 2015 loppuun mennessä. Toimintaa jatkaa tästä eteenpäin Mustialan Kartano Oy, jolle laitteet ja tuotemerkit siirtyivät. Oluenpanijana toimii Mikko Silmälä.

Yhteistyö Mustialan kartanon kanssa päättyi vuoden 2017 joulukuussa. Panimon toimintaa oli kuitenkin tarkoitus jatkaa, joten edessä oli uusien tilojen etsintä ja panimon muutto. Uudet tilat löytyivät Forssasta osoitteesta Yrittäjänkaari 17. Forssa >>

Etiketit: Mika Vellonen (Pehtoori, Münchner, Väärti) Antti Räty (Pehtoori, Pyöli, Renki, Vaari, Harmaaparta)
Kuva: Petteri Kantokari
__________
1995 - 2016 Kuninkaankartanon Panimo (HAMK Mustiala)
2016 - 2017 Kuninkaankartanon Panimo (Mustialan Kartano Oy)

alustat

<< Edellinen _____ Seuraava >>

kaupungit