HOME WHAT´S NEW GUESTBOOK COLLECTORS LINKS CONTACT

kaupungit

 Lappi

<< Edellinen _____ Seuraava >>

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Säkylä

Olubryki Raum
Museotie 1
27230 Lappi
Rauman kaupunki
[www fb]

Aloittanut: 2011

Historia:
Lapin Voima Oy:n oluenpanotoiminta alkoi Säkylässä nimellä Olubryki Raum ja siirtyi vuonna 2011 Rauman Lappiin. Panimon perustivat oluenpanijat Jouko Ylijoki ja Kalle Markula.
Tässä ns. muinaisolutpanimossa oluen valmistuksessa käytetään rautakattilaa, avotulta ja puusaaveja. Raaka-aineina mainitaan mm. mallasleipä. Nimettyjä oluita olivat alussa Kullero Sahti ja Naisten Sahti. Myyntiin asti näitä oluita ei usein tullut, mutta muutamilla kesän keskiaikamarkkinoilla ja vastaavissa tapahtumissa oluita on ollut saatavilla. Vuosituotannoksi ilmoitetaan noin 1.000 litraa.
Kesäkuussa 2014 panimon nimi rekisteröitiin Lapin Voima Oy:n aputoiminimenä.

Kesällä 2015 valmistui 1800-luvun bitter oluita kunnioittava Vaalea Tykinkuula olut, jota saa vain Kuuskajaskarin linnoitussaarelta Rauman edustalta.

Logo: Lapin Voima Oy
Pullon kuva: Harri Metsäjoki [www]
__________
2011 - ____ Olubryki Raum (Lapin Voima Oy)

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

<< Edellinen _____ Seuraava >>

kaupungit