HOME WHAT´S NEW COLLECTORS LINKS CONTACT

kaupungit

 Lammi

<< Edellinen _____ Seuraava >>

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Lammi

Lammin Sahti Oy
Liesontie 554
Lieson kylä
16900 Lammi
Hämeenlinnan kaupunki
[fb www]

Aloittanut: 1985

Historia:
Lammin Sahti Oy:n perustivat Pekka ja Sirpa Kääriäinen vuonna 1985. Kaupparekisteriin yhtiö liitettiin 15.8.1985. Alussa keittokoko oli 200 litraa, mutta vuonna 1988 kapasiteetti nostettiin 1.400 litraan. Käymistankkeja on käytössä kolme ja varastointitankkeja 10, joiden käyttökapasiteetti on yhteensä noin 3.000 litraa. Oluenpanijana toimivat perustajat yhdessä. Ensisahti tuli markkinoille Lammin pellavamarkkinoille 13.6.1987.

Sahtia ja olutta valmistuu Lieson kylässä Lammilla vuosittain keskimäärin noin 30.000 litraa. Panimon yhteydessä toimii ravintola Sahtihaarikka.
Oluita ovat sahdin lisäksi mm. Käki, Puhti ja Pöllö ja oluet sekä lisäksi yhteistyössä Bryggeri Helsingin kanssa tuotetut Pyy, Kotka ja Ruisrääkkä oluet.

Vuodesta 2007 lähtien sahtivierteestä on tislattu vuosittain noin 200 litraa väkevää alkoholijuomaa eli spirit of sahti nimistä viskiä.

Perustajat ovat kenties kuuluisimmat sahdin tuottajat Suomessa. Pekan johdolla on perustettu lisäksi mm. SOPP -tapahtumat ja Pienpanimoliitto.

Lammin Sahti Oy on itsenäisen Suomen ajalla perustetuista edelleen toimivista panimoista vanhin.

Lammin Sahdilla on tuotantolaitos myös Tuulosessa >>.

Logo: lammin Sahti
Etiketit: Raimo Leskinen
__________
1985 - ____ Lammin Sahti Oy (Sirpa ja Seppo Kääriäinen)

alustat

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

<< Edellinen _____ Seuraava >>

kaupungit